- Nagelbeugeltechniek

Nagelbeugeltechnieken.

 

Waarom een nagelbeugel?

Ter voorkoming van ingroeiende nagels waarbij de scherpe rand of punt van de nagel in de nagelplooi drukt en pijnklachten geeft. Daarbij kan zich zelfs in de nagelplooi eelt of een likdoorn vormen. Een beugel kan helpen om de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen. 

 

Oorzaken van een ingroeiende teennagel zijn o.a.

- Door overmatige transpiratie of een heet voetbad ontstaat verweking van de huid waardoor de nagelpunt sneller kan ingroeien.
- Te smalle schoenen of kousen maken de druk groter en wordt de nagelrand dieper in de huid gedrukt.
- Bepaalde sporten (o.a.voetbal / ballet) geven ook veel druk op de nagels.
- Te weinig ruimte in de schoentop.
- Te kort of te hoekig geknipt waardoor bij het aangroeien de punt zich in het omliggende weefsel kan boren.

 

Een nagelbeugel zal u dus worden geadviseerd:
- wanneer de nagel dreigt in te groeien.
- wanneer de afwijkende vorm van de nagel pijnklachten in de nagelwal geeft.

Om goed in de gaten te houden of de nagelbeugel werkt zullen er 2 controle momenten met u worden afgesproken.
- 1e controle na 3 dagen.
- 2e controle na 4 weken.
Tijdens de 2e controle wordt de vervolgbehandeling met u besproken.

Bij Medisch Pedicure Praktijk Carmen wordt gewerkt met verschillende technieken.Passend bij de conditie van uw nagel zal gekeken worden welke nagelbeugel voor u het meest geschikt is.

 

Podofixbeugel

Dit is een plakbeugel  met daarin een stalen draad verwerkt. De draad in het stripje wordt op spanning gebracht waardoor tijdens het groeien de zijkanten van de nagel omhoog getrokken worden. Deze beugel past op iedere convexe nagel en is geheel pijnloos.

 

 

 

Draadbeugel

Bij deze techniek wordt een beugel gemaakt van Remanitdraad dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor de tandtechniek. Deze beugel wordt exact op maat gemaakt en zal met de nagel mee omhoog groeien.Deze beugel werkt meer in op de uiteinden van de nagel,en zal zo nodig weer naar achteren geplaatst kunnen worden. 

 

BS Spangen

Is een beugel in de vorm van een bladvormige strip en is gemaakt uit een glasvezel versterkte duroplast (kunststof).  Moleculen in kunststof willen altijd terug naar hun oorspronkelijke vorm. Dit houdt in dat na het vastlijmen van de strip op de nagelplaat de BS Spangen zich weer wil herstellen naar zijn oorspronkelijke vorm. Door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht of spanning van de strip,zal de nagelplaat hierdoor corrigeren en zullen de nagelwallen omhoog getrokken worden.